Aanplanten Woonbuurt Parkhagen Sint-Michielsgestel

Begin December 2013 is Buiks hoveniers en graszodenkwekerij in samenwerking met Van Doorn Infra gestart met het realiseren van de groenvoorzieningen in de woonbuurt Parkhagen.

Hier zijn rondom een groot park bijzonder fraaie woningen gebouwd. Nu nagenoeg alle woningen opgeleverd en bewoond zijn, werd het tijd voor de inrichting van het groen en de speelplekken. Eind november is een groot speeltoestel in het park geplaatst. Op 4 december zijn drie grote beuken en treurwilgen geplant in het park.

Groene monumenten

De beuken zijn circa 30 jaar oud, en alle bomen zijn nu al zo’n 6 meter hoog. De beuken kunnen honderden jaren oud worden, we kunnen dus wel zeggen dat de toekomstige ‘groene monumenten’ van Gestel geplant zijn. Als de bouw van de woningen helemaal is afgerond zal volgend jaar de 70 jarige meerstammige moeraseik worden geplant. Zo mag ParkHagen trots zijn naam dragen, want in welke nieuwbouwwijk vind je nu zulke grote bomen?

De overige beplantingen van groot formaat zoals rhododendron, beukenhagen, hederahagen, bodembedekkende beplantingen en waterplanten zijn inmiddels ook aangeplant zodat het direct een mooi visueel eindbeeld geeft